Paravan Blog Kullanımı Hakkında bilgiler


Önceki konumuzda Backlink Çeşitleri hakkında kısa bilgiler vererek Paravan Backlink konusuna da az bir şey değindik.

Paravan backlink bir nevi kendinize backlink ağı kurmanın adıdır. Piyasa da o kadar backlink satan kişiler var peki neden kendi aravan ağımzı kurmalıyız. Bu soruya şöyle yanıt vereyim. Hem maliyetinizi düşürmüş olacaksınız hemde temiz link almış olacaksınız. Nasıl mı?

Makale backlinklerin çoğu forumlarda satılırken paket halinde satılır. Yani 50 adet Farklı C-class ip den aldığınız backlink size faydalı olacaktır ama bir de şunu düşünün 5 adet makale yazdığınızı ve bu 50 adet web siteye o makaleyi gönderdiğinizi. Hemen aklınıza spam geldi değilmi? Bende bunu söylemek istiyorum arkadaşlar. 50 adet siteye sadece 5 farklı makale gönderiyorsunuz başka yaptığınız bir iş değil. Paravan bloglar da bu iş böyle değil. Onun yerine kendi yazdığınız makaleyi ya da ufak paralar ile yazdırdığınız makaleyi Paravan Bloglarınızda yayınlarsanız çok yönlü bir kazanç elde edersiniz. Şöyle ki 30 adet Blog açtınızhepsine hafta da 2 adet yazı girdiniz, her yazı 3 liradan hesap ediniz.

30×3= 90 x 3 = 270 lira

270 lira karşılığında kendinize muhteşem bir backlink ağı kurmuş oldunuz. Peki dışarıdan yani Makale backlink satan kişiden bunu almış olsanız size kaç paraya patlardı. Şu an büyük bir webmaster sitesinde 20 farklı c-class ip den makale tanıtımı almak 100 lira buyurun hesabı sizler yapın.

Şimdi Paravan Blogun önemini tartışmamız gerekir. Öncelikle ben size maliyetini çıkardıktan sonra anlatmak istediğim aslında şudur: Kendinizi biraz zora sokarak kendi paravan ağınızı kurduktan sonra size sadece websitenizi orada paylaşmak kalacak. Bu da büyük bir maliyetten kurtaracak sizleri.

Artık Paravan Blogların kullanımına geçebiliriz. Öncelikle nerelerden alınmalı bu paravan bloglar. Sizlere güzel  bir liste hazırladım buyrun.

  1. wordpress.com PR9
  2. blogger.com PR9
  3. wikipedia.org PR9
  4. my.opera.com PR8
  5. posterous.com PR8
  6. technorati.com PR8
  7. xing.com PR8
  8. identi.ca PR8
  9. last.fm PR8
  10. wix.com PR8
  11. citeulike.org PR8
  12. typepad.com PR8
  13. weebly.com PR8
  14. livejournal.com PR8
  15. merchantcircle.com PR8
  16. tumblr.com PR8
  17. bleacherreport.com PR7
  18. couchsurfing.org PR7
  19. wikidot.com PR7
  20. bravenet.com PR7
  21. photoshop.com PR7
  22. github.com PR7
  23. angelfire.com PR7
  24. officelive.com PR7
  25. kickstarter.com PR7
  26. bookcrossing.com PR7
  27. webnode.com PR7
  28. newsvine.com PR7
  29. multiply.com PR7
  30. wikispaces.com PR7
  31. quizilla.teennick.com PR7
  32. webs.com PR7
  33. bplans.com PR7
  34. diigo.com PR7
  35. plinky.com PR7
  36. edublogs.org PR7
  37. ehow.com PR7
  38. salon.com PR7

Bu siteler aslında pr ve hiti çok yüksek olan siteler buralardan blog almanızı tavsiye ederim.

Alınan Bu Web 2.0 ve bloglarla kendi sitelerinizde nasıl tanıtım yapacağınızı nerelerde hata yapıldığını iyice detaylı bir şekilde anlatalım ki açıkta bir yer kalmasın.

Öncelikle alacağınız üyelikler benim tavsiyemdir. Hepsi farklı mail adresi olursa sizler için çok iyi olur. Daha sonra bu üyeliklerin hepsini birer dosya yaparak tutabilirsiniz. İlgi alanınız ne ise paravan siteleriniz de onlarla ilgili siteler olmalıdır. Yani kendinize rakip açıyorsunuz bunu bilmeniz gerekir. Bu şu demek oluyor kendi rakiplerinizden link aldığınız da siz onlardan daha iyi bir sitesiniz ve google bunu göz ardı etmeyerek sizi onlardan daha öne koymaya çalışacaktır.

1 – Paravan bloglar : Paravan bloglar kesinlikle özgün ve aynı kendi siteniz gibi temiz kullanılmalıdır. Kopyala yapıştır sistemi ile yapılan tüm makaleler sizi ileri taşıma yerine geriye atacaktır.

2 – Güncel Bloglar : Blogları genel anlamda güncel yazılarla doldurmanızı tavsiye ederim. Örneğin bir film sitesi açtınız paravan bloglarınızı güncel filmlerle fragmanlarla destekleyerek kendinizi güncel tutabilirsiniz.

3- Link Çıkışları : Paravan blogları açtınız ve makalelerinizi girdiniz ilk yazımda şöyle bir satır geçtim “Zamana yayarak backlink oluşturun” bunu kesinlikle iyi şekilde kullanmanız gerekmektedir. Zamana yayarak makaleleri öncelikle linksiz şekilde kullanın sonrasın da ise 5-8 yazı arasında bir link çıkarak kendinize backlink çıkınız.

4 – Makale Hazırlanışı : Paravan bloglara gireceğiniz hem özgün hemde güncel makalelerinizi kesinlikle imla kurallarına uygun bir dilde yazmalısınız. Belirtmek istediğiniz kelimeleri ise önemli ise kalın altı çizgili ve italik olarak ayırabilirsiniz.

5- Paravan blogları beslemek : Açtığınız yeni mailler ile aldığınız her bloga yeni bir sosyal ağ yapabilirsiniz. Nasıl mı olacak? mailleri kullanarak sahte isimlerle twitter, facebook, Google Plus gibi sosyal ağlarda paylaşmanız adına en güzel imlemeyi yapabilirsiniz.

6- Paravan bloglar arası link dönüşümleri : Bu esasında herkes tarafından yapılan bir yöntem olmasına rağmen sizlere ufak bir ip ucu vereyim. Açtığınız paravanların diğer paravanlarla footer ya da farklı şekilde link alacağınıza makale backlink olarak birbirlerine link çıkışları yaptığınız zaman daha etkili bir link çıkışınız olmuş olur.

7- Paravan Blogların Arama motorlarına tanıtılması : Bu olay aslında işin en püf noktasıdır desem yeridir. O kadar makaleler girilip emek harcandıktan sonra index almamışsa eğer o blog boşuna uğraşıyorsunuz demektir. Peki neler yapılmalı kısaca anlatayım.

Açtığınız paravan için yine aynı maillerle bunlara birer “webmaster tools” hesabı açmak. Sonrasında ise google botlarını ya da diğer arama motoru botlarını bloglara çağırarak o siteleri indexletip girdiğiniz makaleleri index aldırarak kendinizi üst sıralara daha çabuk çıkarabilirsiniz.

8- Paravan bloglarda yapılmaması gerekenler : Özellikle üstüne basarak söylemek isterim ki bu paravan bloglar öyle nankördür ki eğer kısa süre içerisinde kendinize link çıkarsanız emin olun ki kendinizi bir anda yerlerde görebilirsiniz. Bundan dolayı önceliğiniz link çıkışlarını hemen yapmamak olmalı. Makaleleriniz kesinlikle özgün ve güncel olmalı. Gidip 3-5 yıl önceki bir konu hakkında yazı yazıp makaleyi yayınlarsanız bundan hiç bir umut beklemeyin. Paravan bloglarınız için açtığınız mailleri kesinlikle birbiri ile açtığınız sosyal hesaplar veya google hesapları için kullanmayınız. Blog paravanlarınızı pek fazla etiketlerle boğmayınız. Her makale de link çıkışı yapayım diye kendinizi paralamayınız. Makaleleriniz 200-300 kelime üzeri olsun. Hangi konu da makale yazdıysanız o konuda siz ilkleri yazarak dikkat çekmeye çalışınız. Unutmayın siz esas sitenize bir rakip açıyorsunuz. Burası sizin istediğiniz gibi at koşturacağınız bir site değil.

Sizlere Örnek olması amacı ile bir resim ile açıklama yapayım hemen paravan-blog-kurumsal-seo-backlink-agi

Bu resimimizde aslında sadece Paravan blog bulunmamakta ayrıca paravan site de bulunmaktadır. Peki neden bunu gösterdiniz diye sorarsanız sizlere şunun altını çizmek isterim. Paravan bloglar aslında paravan siteleri beslemek için daha idealdir. Ama bizler paravan site alamayacağımız için bu işlemi bloglarla yapmayı planlıyoruz.

Resmin açıklaması Şöyle :

13 adet bedava (free) blog alınmış ve makaleleri içerisine girilmiş. Daha sonra bu bloglara birbirlerine geçiş sistemi için link çıkışları yapılmış bakın direkt ana siteye link çıkışı bulunmuyor. Öncelik kendi aralarında birbirlerine link çıkışları sağlaması. Daha sonra paravan siteler yapılmış 3 adet. Böylelikle paravan bloglardan paravan sitelere link çıkışları yapılmış. Bu ise paravan sitelerin link çıkışlarını çok değerli kılması demektir. Bu paravan siteler bu şekilde beslenerek ANA SİTE ye link çıkışı yapılmış. Şimdi burada bu döngüden anladığımız şudur. Ana siteye paravan bloglar link çıkışı yapmamış peki neden? Sebebi paravan bloglar çok güçlü bir link çıkışına sahip değiller. Ama link çıkışlarının hatrı sayılırmı işte orası tartışılır. Burada Ana site riske atılmamış ve 3 adet paravan site kurulmuş. Bloglar bu siteye link çıkışı yapmış buda direkt ana siteye gitmediğinden ANA SİTE link çıkışlarından dolayı koruma altında olmuş sayılır. Bunun ne gibi faydaları olur. Şöyle bir çalışma düşünürsek eğer. Paravan blog açtık ve sayısı bayağı bir oldu sitenizin durumu iyi. Günlük xx.xxx hit alıyorsunuz. Birden bir düşüş yaşadınız ve araştırmalaırınızın sonucu hacklink yemişsiniz. 200-300 blog içerisinden linkleri çıkarıp silene kadar 3-5 adet paravan siteden aldığınız linki görmeniz daha mantıklı ve sağlıklı olmaz mı?

işte Burada yazımızın sonuna geldik yine 3-5 saatlik bir çalışma sonucu bu yazıyı sizlere hazırladım arkadaşlar. Sorularınızı esirgemeyerek sorun. Sizlere yardım etmek amacı ile açtım bu blogu inşallah yardımcı olmuşumdur.

Yorum bırakın