Paravan Blog Kullanımı ve Örnekleri


Çok büyük bir aradan sonra Bu blogu tekrar kullanma kararı aldım. Bloğumuzun amacı dışına çıkıldığını gördüm. Bunun sebebi ise bir ortak ile anlaşmam idi. Ortağım blok iyi hit alıyor diye bir çok yere bağlamış ve otomatik olarak spam’a yol açmış site de ve bunu temizlemek istiyorum bu yazımdan sonra. Artık Sizlere daha özgün ve yararlı bilgileri vereceğim.

kurumsal-seo

Makalemin başlığın da ki gibi sizlere Paravan Blog Kullanımı Hakkında bilgiler sunmayı planlıyorum dilimin döndüğünce ve örneklerle bu makalemi destekleyeceğim.

Öncelikle Paravan Blog Nedir onu hemen açıklayalım :  Bir web sitesini backlink adına sağlamlaştırmak ve bu backlinki yararlı bir dönüşüm olarak nitelendirme sistemi olarak adlandırmaktayım. Bir çok seo ile ilgili makaleler de kesinlikle bunu tam anlamı verilmemektedir. Bunu şöyle de açıklayabiliriz. Bir web sitesi açtık ve bedava backlink almak için blogları kullanmak gibi birşey. Tabi bunu uygularken kesinlikle açılan bloglar kendi sitemiz ile aynı içerikte olmaya ve paravan bloglarımızı da özgün ve güncel makaleler ile doldurmaya gayret göstermeliyiz.

Hal bundan ibaret olunca çalışmalar nitelik kazanmak zorunda kalıyor. Evet arkadaşlar burada işin püf noktası yine içerikler dir. Şunu unutmayalım ki bizler sitelerimize kendi gözümüz gibi bakmaz da başklarından aldığımız makaleler ya da backlinklerden yardım dilememeliyiz.

 

Gelelim Paravan blog kullanımına : Bir çok blog hizmeti veren siteler bulunmakta biz bunlardan alacağımız üyelikler ile sitelerimize backlink ağı kuracağız. İşte o listeden detaylıca anlatacağım siteler.

1- WordPress

2- Blogger

3- Tumblr

4- livejournal

5- İnube

6-edublogs

Bu ve bunun gibi bir çok blog sistemi bulunmaktadır. Bunların haricin de sizlere önerim olarak vermek istediğim ve bu siteleri herkesin kullandığı için bunu yapmanızı istediğim bir olay bulunmaktadır. Yine Google aracılığı ile arama yaparak bulacağımız bloglar ile kolay kolay backlink için alınmayan ve bunun için pek uğraş vermedikleri bir sistem olacak bu. Peki nedir?

Google Arama Çubuğuna “create blog” yada “blog create” yazarak çıkan sitelere göz atıyorum ve üyelik alarak blog kurabilme imkanım olup olmadığına bakıyorum. Dikkat etmeniz gereken husus Tırnak işaretini kullanmanız olacaktır.

Şimdi gelelim Paravan Blog kullanımına. Paravan bloglarımızı açtık ve içerik girmeyi planlıyoruz. Dediğim gibi bu bloglar kendi sitemize tamamıyla rakip siteler olarak açmalıyız ki aldığımız backlinkin yararı 1 yerine 5 olsun. Örnek ile bu sistemi yürütmeye çalışalım.

Bir halı yıkama sitemiz var ve wordpress.com dan blog alacağız.

haliyikamablogu.wordpress.com gibi alabilirsiniz. Ya da buna benzer bir çok arama terimleri ve kendizine rakip olarak gördüğünüz sitelerin domainlerini kullanarak alabilirsiniz.

Üyeliğimizi açtık şimdi kategorilerimizi açacağız. Evet arkadaşlar çok önemli bir sorun burada başlıyor. Her paravan blog açan kişinin en büyük hatası burada bu olarak görüyorum. Paravan bloglar aynı sitemiz gibi olmalı ki onun gibi ilgilenmeliyiz ki bizlere gerçek ve yararı yarım değil tam anlamıyla işe yarasın.

Kategorilerimizi de bitirdik paravan bloglarımızda. Gelelim daha neler yapabileceğimize. Açacağımız paravan blog sayımızı 3 unsura göre belirlemeliyiz.

pravan bloglar

1. Unsur : Rekabete Göre

Genel olarak şunu demek isterim tamam rekabete göre çok sayıda paravan blog açacağız ama bunların içerikleri nasıl olacak her gün her gün içerik ekleyebilecekmisiniz? İşte bunu düşünerek sayınızı belirleyin.

2. Unsur : Yazma Kabiliyetinize Göre

Buradaki belirtmek istediğim şey günlük kaç adet makale çıkabilirsiniz. Unutmayın ne kadar Çok sayıda blog açarım bana yararı olur diye değil ne kadar yazabilirim diye düşünerek bloglarınızı açmaya odaklanın. Bu unsur en çok atlanan ve en kıytı köşe de duran akla gelmeyen bir şeydir. Bir çok seo işi yapan arkadaşlar bile bunu tam anlamıyla kavramamış gibi duruyor.

3. Unsur : İçerik bula bilmenize Göre

Seo demek içerik demek. Kral içerikler bir çok backlink almış içerikten emin olun ki daha iyidir. Özgün güncel ve aranan kelimeleri iyi belirleyin ve paravan sitelerinize bunları girebilecek misiniz iyi araştırın. Bir çok içerik sağlayıcı editörler ve yazarlar tarafından içerik sağlamak aslında araştırmalar sonucu bir yazının kopyası çıkmaktadır. Bu nasıl mı olur? Size bunu bir örnek ile belirtelim.

Hürriyet gazetesinin haber sayfasından ve bir başka içeriği olan haber sitesine girin ve bakın. Aynı haberi yayınlamış 2 siteyi de karşılaştırın. İçerikler ya da konunun başlığı her ne kadar farklı olsa da aynı şeyi belirtmektedir. Burada bize şunu anlam olarak veriyor. Belirli kategori ve odaklanılmış içerikler kendi manası ve sözcükleri dışına çıkamazlar. Sizler bunu aşabilmek için hiç benimsemediğiniz farklı makaleler hazırlayın. Bu makaleler yine de güncel yani internet ortamında araştırılan ve yakın tarih de bir çok kişi tarafından okunmak istenen ya da faydalanmak istenen konular hakkın da olsun.

Buraya kadar her bir işimiz tamamlanmış ve bloglarımızın uzun soluklu çalışmaları için yapılacak gereksinimler tamamlanmış olmaktadır. Şimdi geldi bu paravan bloglarımıza yazılarımızı girmeye. Bloglar içerisin de özgün en az 300 kelimelik yazılar girin. Yazı içerisin de kesinlikle ve kesinlikle en az 2-3 Adet resim kullanın. Makale başlıklarını özgün ama aranan kelimeler olarak belirleyin. Etiketlerinizi 3-4 Adetten fazla birbirini takip etmeyen kelimeler kullanın ve başlıktan ayrı etiketler yerleştirin. Makalelerinizin içlerin de taglar kullanın. Bu taglar kalın yazı, italik, numerik ve altı çizgili olarak kullanmaya özen gösterin. Yazılarınız da öne çıkarmak istediğiniz keline ne ise %’5 oranın da yazı içerisin de kullanın ve bir iki tanesini kalın yapın. Bu verdiğim örnekleri hemen bir makale ile gösterelim.

En Temiz Halı Yıkama Şirketi

Türkiye’nin bir çok il ve büyük ilçelerin de halı yıkama fabrikaları açarak müşterilerimize her yerden destek sağlamayı amaç etmiş bir şirket olarak benimsediğimiz tek husus müşteri memnuniyetidir. Müşterilerimizin evlerinden halılarını alarak fabrikamıza getirdiğimiz halılarınızı ekiplerimiz tarafından inceledikten sonra yıkama işlemlerini başlatmak üzere otomatik halı yıkama makinelerine göndermekteyiz.

haliyikama_9

VS..

VS.

02

İşlemler sonucu siz müşterilerimize halılarınızı teslim etmeden önce paketleme aşamasın da kontrol edilip parfümler ile hoş kokulara bezendirip sizlerin evlerine kadar tekrardan getirmekteyiz. Halı yıkama fabrikaların da uyguladığımız yöntemler sonucu halınızın içlerin de ki bütün kirliğinden arınmış, bakteriler yok edilmiş olarak teslim etmekteyiz.

Not: Burada ki örnek de yazdığım VS. VS. 300 kelime girmek istemediğim den yapılmıştır.

etiket : halı yıkama, halı yıkama istanbul, halı yıkama ankara, halı ve kilim yıkama

Dikkat ettiyseniz kalı harflerle yazılı kelimelerimiz Başlıkla neredeyse aynı yazıları barındırmaktadır. Peki Paravan sitelerimize bu içerikleri girdik,  seo uygun yazımızı yazdık, etiketlerimizi girdik, resimlerimizi koyduk şimdi ne yapılması gerek? Arkadaşlar hani dedim ya bu paravan blogları aynen gerçek siteler gibi görecek olursak kesinlikle yazılarımızı sosyal medya gibi mecralarda paylaşmamız da gerek.

İşin can alıcı noktasına geldik. Farklı bir browser ile bu bloglarda yazı girer de sosyal paylaşımları da yaparsak emin olun ki tadından yenmez olur. Şimdi bunları da yaptık artık ne yapılması gerektiğine gelelim.

Bloglarımız hazır günlük en az 1 içerik giriyoruz her birine. Sosyal ortam da en azından 2 adet sosyal ortam da paylaşım da da bulunuyoruz. Bloglarımız google tarafından tanınmaya başlanılıyor. Yavaş yavaş bu gidişatı sürdürün arkadaşlar. Hiç usanmadan bıkmadan devam edin sabır edin. Her gün konu arayın konu girin daha backlink alma zamanı değil sabırlı olun. En az 3 Hafta boyunca yazılarınızı girin. Bloglar dan 6 Adet açmış olsanız hesap ile şunu diyeyim.

6 x 21 = 126 adet 300 kelimelik makale eder. Sonrasın da ise kendi sitenize özgün 6 adet makale yazın ve kaynak link olarak çıkış yapın direk kelime bazlı değil. Hala sabırlı olmalıyız. Daha sonra ise 2 Hafta geçtikten sonra 6 Makale daha yazarak yine kaynak link çıkın. Artık dayanma gücümüz kalmamış gibi duracağız ama işin en güzel tarafında geliyoruz. Sonra ki hafta linkleri kelimelerinize vermeye başlayın ve artık işin yavaş yavaş güzelleşmeye başladığını görün. Bu kadar beklemek ve sabır gerçekten size çok büyük katkı sağlayacaktır.

Evet Arkadaşlar Kısa olarak Geçmek istersek

Paravan bloglar yazacağımız makale ve sayısına göre olmalıdır.

Hemen link almak yerine sabır ederek link nasıl alınır ve kullanımı nasıl olur bunu görmüş olduk.

Paravan blog kullanılırken gerçek bir siteymiş gibi göz önünde bulundurduk.

Paravan blogu kendimize rakip olarak alıp buna göre hareket ettik.

Paravan blogların seo’ya uygun makaleleri nasıl yazılır bunları gördük.

Kullanılan teknikleri her zaman ve istikrarlı olarak kullanmayı öğrendik.

Yorum bırakın